Need HELP!

Discussion in 'General Off-Topic Discussions' started by nick_gz1, Mar 31, 2019.

  1. nick_gz1

    nick_gz1 Active Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    21
    So I got my truck detailed on Friday and they used a degreaser and cleaned the whole engine bay. They proceeded to call me to tell me that my truck won't shut off, I show up to the detailer and the truck is running with no key in it. I used the kill switch to power it down. Been like that since. Today i'm driving down the freeway and it just powered down on me. The battery is working, everything turns on but the engine won't turn over. Sometimes it does for a couple of seconds and then bogs out. Not sure if they fucked something up or it just coincidentally happened while being at the detailer. I installed the URD supercharger a month or so ago so I was thinking maybe a UCON issue. I plan on calling Gadget and the crew tomorrow but in the mean time just wanted to see if anyone else has experienced anything like this?
     
    thewarriordinghy likes this.
  2. Gadget

    Gadget Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    10,882
    Likes Received:
    134
    Never heard of that before.

    There is one main relay that powers all the thing the engine needs to run. I think it is the EFI relay. I think you may have one that is bad or maybe your ignition switch is bad.
     
    nick_gz1 likes this.
  3. nick_gz1

    nick_gz1 Active Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    21
    Thanks Gadget!
     
  4. spicciani2

    spicciani2 Member

    Joined:
    Feb 22, 2018
    Messages:
    70
    Likes Received:
    13
    Love that customer support!
     
    nick_gz1 likes this.
  5. Edgeman

    Edgeman Member

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    989
    Likes Received:
    5
    Gadget is the best!
     
    nick_gz1 likes this.
  6. nick_gz1

    nick_gz1 Active Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    21
    Just an update...Truck still isn't running. Toyota is saying they "can't" diagnose the problem because of the UCON and they think that's the problem. Gonna pull it this weekend and mail it back to Gadget for a diagnostic. Hopefully we can figure this out and get my truck back on the road.
     
  7. mejbro

    mejbro Member

    Joined:
    Jul 11, 2016
    Messages:
    64
    Likes Received:
    18
    Good luck!
     
    nick_gz1 likes this.
  8. GT7

    GT7 New Member

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    3
    You must be joking around. I called you in may of last year with this EXACT issue with my ucon. I called again and sent it to you. In may 2018. Still havent gotten it back? You had my address on the box?

    @Gadget pm please. Never can get you on the phone or email in this last year and have left voicemails
     
    #8 GT7, Apr 15, 2019
    Last edited: Apr 15, 2019
  9. NHXRUNNER

    NHXRUNNER "New Hampster"
    Staff Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    7,799
    Likes Received:
    230
    He has never PMed on this forum. You'll have to call or email. I'm very surprised to hear you can't get him on the phone. He's answered almost every single time I've called him. Call URD and select Tech Support.
     
  10. Gadget

    Gadget Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    10,882
    Likes Received:
    134
    Would really like to get to the bottom of this. Please contact me support@URDUSA.com or 877-887-3872 x3
     
  11. radracer_x

    radracer_x Member

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    69
    Likes Received:
    9
    Could be fuel pump. Sounds similar to what happened to me. So yours stock? I had to upgrade mine.
     
  12. nick_gz1

    nick_gz1 Active Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    21
    I upgraded my fuel pump. The gauge don't read properly so I may have messed something up on that end too, i don't know.

    Yea Gadget has literally answered everytime I called. Should be getting the UCON out this weekend. Been crazy busy with work. smh...
     
  13. Gadget

    Gadget Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    10,882
    Likes Received:
    134
    I have spoken to this customer. His issue was totally different than the OP. His issue was an O2 sensor issue causing the engine protecting Guardian Function to engage depowering the engine.

    URD has never seen a case before where someone could shut the key off and remove it and the engine stays running.
     
    GT7 and nick_gz1 like this.
  14. blackote

    blackote Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    9
    Unless you have a turbo timer:p:p:p:D

    I've never had any issues trying to get in contact with Gadget either.... I even called out of a whim 9pm PST needing help with wiring an old PSC1, and he picked up.. Probably one of the best companies I've ever dealt with
     
    nick_gz1 and NHXRUNNER like this.

Share This Page

  • About Us

    XR-Underground is a dedicated community of Toyota X-Runner enthusiasts that was launched in January 2007. X-Runner Underground.com, referred to as XRU by our regular members, offers an active discussion forum, group events, specialty merchandise, a welcoming community of owners and the most information you can find about the Toyota X-Runner on the internet!
  • Quick Navigation

    Open the Quick Navigation

  • Like us on Facebook

  • Your donations keep XRU going

    XRU is a forum for the users, by the users. We receive very limited funding from vendors so we really rely on donations to cover our operating costs and to provide products and giveaways at events. Every dollar helps!

    If you are able to donate, we'd really appreciate your help.