trippin code - p0016

Discussion in 'F/I Mods & Tuning' started by hiflyer, Aug 21, 2014.

  1. hiflyer

    hiflyer Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    1,892
    Likes Received:
    0
    http://engine-codes.com/p0016_toyota.html

    finally finished getting super werty's setup in my dubcab :)

    but now I'm tripping code p0016 on startup. runs and idles good tho. drivers afr is a little more 'unsteady' than the passenger side if that helps.

    anyone have experience with this?
     
  2. Super Werty

    Super Werty Active Member

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    6,283
    Likes Received:
    4
    make sure UCON is all clicked in. And make sure all connectors are clicked in on all the various sensors on the engine! Cant believe you just now installed it lol, its been a year!
     
  3. hiflyer

    hiflyer Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    1,892
    Likes Received:
    0

    Not quite a year, but yeah it was a long haul. My buddy doing the install got super busy with work and yeah, was what it was :)

    I was too busy modding and playing with the FJ anyways ;)

    But now just this one small problem to trace

    will check all connections :)



    k, will check - huge thanks for the link!
     
    #4 hiflyer, Aug 22, 2014
    Last edited: Aug 22, 2014
  4. hiflyer

    hiflyer Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    1,892
    Likes Received:
    0
    Code tripped due to oil being low :)

    All good now!
     
  5. Gadget

    Gadget Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    10,903
    Likes Received:
    152
    Why was your oil low?

    Hope you do not have that sudden high oil consumption problem.

    G
     
  6. hiflyer

    hiflyer Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    1,892
    Likes Received:
    0

    Probably due to all the work that's been done on the truck the past few months. It hasn't been drivin much at all. And it's been ripped apart from front to back!


    I'll be keeping a close eye on it just in case
     
  7. hiflyer

    hiflyer Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    1,892
    Likes Received:
    0
    #8 hiflyer, Aug 24, 2014
    Last edited: Aug 24, 2014
  8. shane881510

    shane881510 Active Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    875
    Likes Received:
    32
    It's either ur cam position sensors or crank sensor. Or u have It out of time a few degrees.
     
  9. kwigs160966

    kwigs160966 Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Messages:
    631
    Likes Received:
    3
    Damn a year to install I coulda come and helped you out. If it's the cam gears your going to have to take everything apart again anyway.
     
  10. hiflyer

    hiflyer Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    1,892
    Likes Received:
    0

    hoping it's not timing off by a tooth

    it runs and idles pretty perfectly...
     

Share This Page

  • About Us

    XR-Underground is a dedicated community of Toyota X-Runner enthusiasts that was launched in January 2007. X-Runner Underground.com, referred to as XRU by our regular members, offers an active discussion forum, group events, specialty merchandise, a welcoming community of owners and the most information you can find about the Toyota X-Runner on the internet!
  • Quick Navigation

    Open the Quick Navigation

  • Like us on Facebook

  • Your donations keep XRU going

    XRU is a forum for the users, by the users. We receive very limited funding from vendors so we really rely on donations to cover our operating costs and to provide products and giveaways at events. Every dollar helps!

    If you are able to donate, we'd really appreciate your help.